0 0
Een ouder echtpaar doet sportoefeningen die moeten helpen tegen rugpijn.

Rugbrace


Het werkt uitstekend om rugpijn te voorkomen en uw ruggengraat snel te ontlasten - de rugbrace. Een rugbrace ondersteunt u in elke dagelijkse situatie, maar vooral bij fysieke activiteiten zoals het dragen van boodschappentassen, het tillen van flessen water of zelfs in het huishouden.


Een rugbrace verdeelt de druk gelijkmatig over uw bovenlichaam en zorgt zo voor een snelle verlichting van uw rug. Het kan onopvallend onder gewone kleding worden gedragen en valt dus niet op.

Sanpura-expert zegt: De functie van bandages is het samendrukken, ondersteunen, stabiliseren en geleiden van de beweging. Wanneer ze correct worden gebruikt bij zwakke gewrichten of ligamenten, voorkomen ze langdurige letsels.
Rugbandage
4,5
19,99
Rugstabilisator
-50 %
59,99 29,99
24,99
Orthopedische rugbrace
vanaf 59,99

Pijn verlichten


Pijn is een duidelijk signaal van het lichaam dat er iets mis is. Het is dan ook van belang dit waar te nemen en gerichte maatregelen te nemen om de pijn te verlichten of idealiter te elimineren.


Speciale opwarmende zalven en balsems kunnen worden gebruikt om de pijn op een natuurlijke manier te verlichten zonder de pijnprikkel alleen maar te onderdrukken. Verbanden helpen ook tegen de oorzaken van de pijn en pakken dit aan. Ontdek hier meer producten uit het pijntherapie.

Illustratie van het pijnstillende effect van therapiehulpmiddelen
Alpenden met arnica
4,5
vanaf 9,99 (19,98 €/l)
Paardenbalsem 500 ml
Nieuw
9,99 (19,98 €/l)
Anasan Forte
4,5
13,99 (279,80 €/l)
Alpendengel
4,5
vanaf 9,99 (19,98 €/l)
Paardenbalsem, verkoelend 500 ml
Nieuw
8,99 (17,98 €/l)
Aftencrème
5
12,99 (1.299,00 €/kg)
Verwarmende paardenbalsem 100 ml
Nieuw
4,49 (44,90 €/l)
Boswelliawierook-balsem
4,5
vanaf 19,98 (199,80 €/l)

Verlichting voor de rug


Langdurig zitten is belastend voor de rug en kan op lange termijn tot rugproblemen leiden. Mensen letten vaak niet op hun houding tijdens het zitten.


Een orthopedisch zitkussen, dat gemakkelijk in uw dagelijkse routine kan worden geïntegreerd, kan hierbij helpen. In het algemeen zorgen zitkussens ervoor dat uw rug automatisch een rechte positie aanneemt, waardoor de wervelkolom en de tussenwervelschijven worden ontlast.

Een handig hulpmiddel in het dagelijks leven dat u niet alleen thuis kunt gebruiken, maar ook onderweg en op reis.
Illustratie van het positieve effect van zitkussens op de lichaamshouding.

Praktische hulpmiddelen


Rugpijn is een van de meest voorkomende aandoeningen in de westerse wereld. De volgende producten zijn ontwikkeld om u te helpen in uw dagelijks leven, bij het huishouden en om rugpijn te voorkomen.


Opstaan en bukken staan hier centraal - dankzij deze hulpmiddelen zult u deze dingen in de toekomst veel pijnlozer kunnen doen.

Info-grafiek over hoe correct te bukken bij het optillen van een zwaar voorwerp. De figuur links buigt zijn rug op een ongezonde manier, terwijl de figuur rechts zo buigt dat zijn rug recht blijft.

Een deugddoende massage


Het verlichten van spanning en bevorderen van de circulatie - een massagestoel of een kleiner massageapparaat is hiervoor het middel bij uitstek. Een massagestoel is een totaaloplossing met vele massagetechnieken die zowel spanning kunnen verlichten als pijn kunnen voorkomen. Veel modellen hebben ook een warmtefunctie die kan worden ingeschakeld voor nog meer ontspanning en verlichting. Klik hier voor onze ►massagestoelen◄.


Andere massageapparaten zijn bijvoorbeeld voetmassage-apparaten die de reflexzones van de voet stimuleren door middel van trillingen. Dergelijke apparaten kunnen ook een zeer heilzaam effect hebben op spannings- of aderproblemen. Ontdek ook onze ►andere massageapparaten◄.

Sanpura-expert zegt: Massages houden u gezond, verlichten acute pijn en voorkomen chronische ziekten. Het bijzondere (en wetenschappelijk bewezen): deze zuiver mechanische, directe toepassingen werken niet alleen in op het hele organisme, maar ook op de psyche van de persoon - en brengen een blijvende toestand van ontspanning en innerlijke rust teweeg.
Ader Walker Pro2
-17 %
399,00 329,00
Acupressuurmat
5
749,00
-10 %
999,00 899,00
999,00
549,00
749,00

Goed liggen


Een verkwikkende, goede nachtrust is een belangrijke basis voor welzijn en gezondheid. Omgekeerd verstoren slaaptekort of onrustige slaap snel het gezondheidsevenwicht. Een van de redenen hiervoor kan een slechte matras zijn, met rugpijn als gevolg. Matrassen kunnen te hard of te zacht zijn en moeten zorgvuldig worden gekozen of aangepast.


Een kosteneffectief alternatief voor een compleet nieuwe matras is een matrastopper. Met een goede matrastopper wordt uw rug beter ondersteund tijdens uw slaap en behoudt u een gezonde lighouding.

De infografiek toont het effect dat een goed hoofdkussen en kniekussen kunnen hebben op de stand van de wervelkolom tijdens de slaap.